Az animációs videó ára

Mennyiért készül egy animációs videó?

Attól függ, hogy mit szeretne pontosan. Rengeteg tényező befolyásolja egy animációs videó árát: az animáció stílusa, időtartama, 2D vagy 3D, karakter animáció vagy csak sima szimbólumok, részletes termék ábrázolás vagy mindegy, csak mozogjon valami, van-e kész sztori vagy azt is ki kell találni, stb. Segítségül itt egy kis videó ízelítő a sokféleségből, és egy kalkulátor, a nagyságrendek megmutatásához.:

Animációs videó készítés kalkulátor

Konkrét számot látatlanban lehetetlen mondani, de nagyságrendeket megtudhat, ha játszik egy kicsit ezzel a kalkulátorral. A számokat csak iránymutatónak tekintse, ne hivatalos ajánlatnak. A videó bonyolultságától függően jócskán lehetnek különbségek!

Loading

Akkor most sokba kerül, vagy sokat ér egy magyarázó animáció?

Mit szeretne? Több bevételt, vagy csak egy videót?

Vannak, akik szerint egy terméket, szolgáltatást bemutató minőségi magyarázó animáció sokba kerül. A valóság az, hogy rövid idő alatt képes megtermelni árának a többszörösét, ezért sokat ér.

Ha csak dísznek szánja, drága lesz. Ha komolyan veszi, gyorsan kereshet vele sokat!

Mitől függ egy animációs videó ára ?
(blog bejegyzés)

Mennyibe kerül az animáció - blog bejegyzés

Olcsó vagy drága?
(blog bejegyzés)

Árakkal kapcsolatos kérdések

Hasonlat: Szeretnénk egy autót. Mennyibe kerül?
Itt csak annyit tudunk, hogy Ön szeretne egy videót, de hogy miről, milyet, milyen hosszút? Ez alapján sajnos még fogalmunk sincs mennyiért tudjuk megcsinálni, a nem tudjuk mit, mert nem tudjuk, mennyit kell majd dolgoznunk vele. Viszont nagyon szívesen beszélgetünk róla, hogy megismerjünk minden részletet.

Egy 60-120 másodperces történetet elmesélő animációs videó ára az elkészítéséhez szükséges kb. 150-200 munkaórányi ráfordítást tartalmazza. Ebben benne van a téma felmérése és részletes megismerése, a mondanivaló 150-200 szóra rövidített történetének kitalálása és megírása, a grafikai munka, az animálási és szerkesztési munka, a zenei és hang jogdíjak. Dióhéjban.

Amíg nem tudjuk részletes pontossággal, hogy mit szeretne, nem. Minden videónk egyedi, ezért nincs egységár. Az Ön témájának bonyolultsága, egyéni kívánságai és az ezektől függő munka ráfordítás határozza meg a díjat. Nem egyformán mutatjuk be egy fogpiszkáló kereskedés vagy egy szélturbina tervező iroda lehetőségeit. Amíg nem ismerjük meg alaposan a témát és az Ön részletes elképzelését, nem tudjuk, mennyit kell dolgoznunk vele.
A végleges árat egyeztetések és az Ön igényei alapján fixáljuk, Önnek onnantól nem kell ingadozástól tartania. De addig kb. 300.000-től 1.800.000-ig bármire számíthat.

Részben! Valójában a munka mennyiségétől függ. A hosszabb, és/vagy bonyolult megoldásokat tartalmazó videó általában több munka. De lehetnek kivételek. Van úgy, hogy egy sok jelenetből álló, pörgős, 60-120 másodperces animációs magyarázó videót nehezebb elkészíteni, mint egy lassabb tempójú, 3 perces technikai ismertetőt, mert sokkal több benne a mozgás. Nem mindegy, hogy 2D vagy 3D, hogy kell-e karakter animáció vagy nem.
És ne felejtsük, hogy különösen sok gondolkodást és egyeztetést igényel az Ön több ezer szavas mondanivalójának lerövidítése, és érdekes sztoriba csomagolása.

Minőségi animációs videót akkor éri meg készíttetni, ha a cél a bevétel évi több millió forintos növelése. Határ a csillagos ég. Egy ilyen videó megfelelő környezetbe téve gyorsan megtérülhet, attól kezdve folyamatosan termeli a pénzt. Ha így nézzük, tulajdonképpen teljesen mindegy mennyibe kerül. Ha megvan rá a keret, a többszöröse jöhet vissza.

Különösen az innovatív startup-ok tudnak sokat profitálni egy profi magyarázó videóból, pláne külföldi piacokon. Nagy kár lenne, ha a pénzhiány miatt törne meg a lendület. Beszéljünk! Ha az Önök terméke képes levenni minket a lábunkról, kialakítunk olyan megoldást, amitől mindenki jól fogja érezni magát.

Igen, de annak felára van. Kevesebbet aludni, több szakembert bevonni lehet, de egy 60-90 mp-es videóra fordítandó 150-200 munkaórát megspórolni nem.

Amint kifizette a teljes vételárat, a videó a megrendelőé lesz. Annyiszor és ott játssza le, ahányszor és ahol szeretné. Nekünk ezért már nem kell további jogdíjat fizetnie.
Ha a videójában tőlünk független, jogdíjas hang, vagy grafikai anyagot szeretne használni, azt természetesen önnek kell rendeznie.
A videóban felhasznált grafikákra, mozgás trükkökre, effektekre, ötletekre, a „nyers videóra” az ön videójának általunk referenciaként történő felhasználására a szerződés részletesen kitér.

Általában az a szokás, hogy:
1. A szerződéskötéskor a teljes összeg 30%-át;
2. A forgatókönyv / storyboard elfogadásakor a teljes összeg 20%-át;
3. A végleges átadás előtt a maradék 50%-ot.

Árak